Fatos Ipek-Demir is projectcoordinator van Mantelkring Den Haag. Zij schreef over haar ervaringen uit de afgelopen periode het volgende relaas: ,,Ruim een jaar geleden kwam Mantelkring in mijn leven toen ik Liane Wolfert ontmoette. Ik vond het een verademing! Na alle websites en loketten die er aan ondersteuning zijn eindelijk iets waarbij je face to face ondersteuning kunt krijgen van een coach maar bovenal (h)erkenning van en met lotgenoten tijdens wekelijkse wandelingen. Ik ben super enthousiast en nadat we onze plannen hadden ingediend bij de gemeente Den Haag mochten we aan de slag. Trots! (eerst nog even mijn baan hiervoor opgezegd, want ja ik geloof in deze positieve aanpak voor mantelzorgers).”

Werven-werven-werven
,,Het eerste kwartaal is voorbij: tijd om de balans op te maken. Ik geef presentaties bij de Servicepunten XL van @Xtra en @Voorwelzijn en samen met de ouderenconsulenten en aandachtsfunctionarissen werven we mantelzorgers in Segbroek, Escamp, Loosduinen en Transvaal. Maar mantelzorgers hebben het druk, ze moeten al zoveel. Wij zeggen dan ook: niks moet, alles mag. Als je niet mee kunt lopen (2x per week) dan kom je toch naar de themabijeenkomsten? Of naar de creatieve salons. Of je komt gewoon een kopje koffie mee drinken. Ik spreek ze tijdens Alzheimercafés of Mantelzorgcafés. Ik deel berichten via social media en we staan binnenkort in de Stadskrant.”

Glimlachjes uitdelen
,,Maar de meest bijzondere wervingsactie was wel afgelopen zondag tijdens de eerste zondagsmarkt dat door ondernemers in Loosduinen was georganiseerd. Gelukkig attendeert onze betrokken ambtenaar mij hierop. Het blijkt een schot in de roos! Ik deel glimlachjes(kaartjes) uit. Dat is helemaal niet zo moeilijk. De zon schijnt en ik ben vrolijk. Mensen lachen gelijk terug als ze het kaartje aannemen! En ze worden nieuwsgierig. En BAM het contact is gelegd. “Waarom krijg ik dit? Waar bent u van?” We spreken jong en oud. Vitaal en fragiel. En bijna iedereen vind het leuk. “Wanneer beginnen jullie dan?” We spreken tientallen mensen en collega Sandra noteert de naw gegevens van 15 belangstellenden. Ik slik als op 2 momenten mensen beginnen te huilen. Mijn oprechte belangstelling brengt verhalen naar boven die mensen soms hebben verstopt omdat het pijn doet. Ik hoop dat ik ze op enig moment terug zie en dat ik ze samen met mijn collega’s en onze coaches kan ondersteunen. Maar vooral dat ze zichzelf Mantelkring gunnen. (dat zegt onze ambassadeur Joke Alberts ook)”