Bakkie Aandacht komt eraan in Den Haag!

Aandacht geven en luisteren naar elkaar helpt. Als mantelzorger weet je dat als geen ander. Vaak gaat alle aandacht uit naar de persoon voor wie je zorgt. Maar hoe gaat het met jou? Heb jij iemand die naar je omkijkt?

Mantelkring komt in Den Haag bij jou in de buurt langs. Vanaf medio mei 2024 zijn wij in de hele stad te vinden. Met onze rijdende huiskamer schenken we jou als mantelzorger een ‘Bakkie Aandacht’. Wij luisteren naar je verhaal en misschien kunnen we wel iets voor je betekenen. Wees welkom!

 

We kunnen je ook helpen met:

  • Uitleg over wat Mantelkring en Haags Ontmoeten voor jou kunnen betekenen.
  • Gratis activiteiten voor mantelzorgers in je wijk.
  • Tips voor mantelzorgers bij het aanvragen van hulp.
  • Uitleg over hoe je (mantel)zorg af en toe overdraagt aan iemand anders (respijtzorg).

Ben jij die gezellige chauffeur waarbij iedereen zich welkom voelt?

Vind jij het leuk om ons team als chauffeur te versterken? Je rijdt niet alleen op onze bus maar fungeert ook als gastheer/gastvrouw wanneer de bus op locatie staat.Lees hier de volledige functieomschrijving.

De koffie staat klaar!

Kom gerust een Bakkie Aandacht halen in onze rijdende huiskamer, een originele SRV-wagen die vroeger werd gebruikt als rijdende supermarkt. De koffie met wat lekkers staat klaar!

Bellen kan altijd!

Mantelkring heeft een speciaal telefoonnummer waar je als mantelzorger terecht kunt voor vragen of een luisterend oor. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 19.00 uur op 088-7878988. E-mailen kan ook: info@mantelkring.nl.

 

Binnenkort bij jou in de buurt!

Ook dit jaar gaan we weer langs verschillende stadsdelen met ons Bakkie Aandacht. In mei en juni kun je ons vinden bij:

Juni

Dinsdag 25 juni en woensdag 26 juni – Haga Ziekenhuis

Donderdag 27 juni en vrijdag 28 juni – Winkelcentrum Leyweg

 

Juli

Vrijdag 5 juli – Grote Kerk

Zaterdag 6 juli – Zeehelden Festival

 

Kom gezellig langs voor een bakkie koffie of thee!

 

Mantelkring-oprichtster Liane Wolfert over ‘Bakkie Aandacht’:

,,We willen meer mantelzorgers in beeld krijgen”

In alle stadsdelen van Den Haag komt dit jaar een omgebouwde SRV-bus waarin mantelzorgers vragen kunnen stellen. Liane Wolfert is oprichtster van Mantelkring, dat de wijken intrekt met ‘Bakkie Aandacht in de Wijk’ om mantelzorgers te benaderen.

Onderstaande tekst is ook verschenen in de rubriek ‘Twee minuten met’ in het Algemeen Dagblad.

-Vanwaar dit initiatief?
Bakkie Aandacht is een initiatief van Mantelkring. Mantelkring zet zich al enkele jaren in alle stadsdelen van Den Haag in voor mantelzorgers. Dit doen we door gratis leuke, interessante en ontspannen activiteiten aan te bieden waarbij mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten. We willen met Bakkie Aandacht ook meer mantelzorgers in beeld krijgen die lastiger de weg weten te vinden naar ondersteuning. Mantelzorg kan soms een erg pittige taak zijn voor mensen. Overbelasting ligt dan snel op de loer. Vandaar dat we de mantelzorgers vroegtijdig in beeld willen krijgen zodat we ze kunnen helpen op het moment dat dit nodig is. We hebben daarom Bakkie Aandacht bedacht, waarbij we met onze rijdende huiskamer de mantelzorgers opzoeken.

-Klopt het dat het een omgebouwde oude srv-wagen is?
Ja we hebben een originele SRV-wagen, die dertig jaar geleden als rijdende supermarkt werd gebruikt, vrolijk beschilderd en ingericht als huiskamer. De SRV-wagen had vroeger ook een sociale functie, je sprak er je buurtgenoten voor een praatjes, dus het is heel toepasselijk.

-Met wat voor vragen kunnen mensen bij jullie terecht?
We werken nauw samen met partners in de wijk die iets voor mantelzorgers kunnen betekenen. Zo is ook Haags Ontmoeten nauw betrokken bij Bakkie Aandacht. De vragen kunnen zeer divers zijn, zoals vragen over lotgenotencontact, hoe je kunt zorgen dat iemand tijdelijk de zorg overneemt, welke activiteiten er zijn in jouw buurt.

-Of zijn jullie er ook gewoon om een luisterend oor te bieden?
Ja bij Mantelkring hebben we een eigen Aandachtcentrum waar mensen op regelmatige basis gebeld kunnen worden waarbij ze hun verhaal kunnen delen. Mantelzorgers zijn vaak erg druk met hun zorgtaken waardoor ze weinig tijd hebben om deel te nemen aan activiteiten. Regelmatig telefonisch contact wordt daarom enorm gewaardeerd.

-Is er iets wat mantelzorgers niet weten, maar wel moeten weten?
Erg nuttig om te weten is dat er verdeeld over de hele stad 56 Haags Ontmoeten locaties zijn voor ouderen. Om elkaar te ontmoeten en voor activiteiten. Het geeft mantelzorgers rust om te weten dat diegene waarvoor zij zorgen een fijne dag heeft op zo’n locatie, waardoor er wat ruimte ontstaat voor eigen ontspanning.

Wie zijn wij?

Bakkie Aandacht is een initiatief van Haags Ontmoeten en Mantelkring in opdracht van de gemeente Den Haag. Meer informatie: www.denhaagmantelzorg.nl.

Mantelkring

Mantelkring verbindt mantelzorgers met elkaar en biedt in elk stadsdeel een activiteitenprogramma waar mantelzorgers (gratis) gebruik van kunnen maken.

Haags Ontmoeten

Haags Ontmoeten creëert fijne plekken in de wijk waar ouderen en hun mantelzorgers naartoe kunnen voor contact, activiteiten, een
luisterend oor en het ontzorgen van mantelzorgers. Meer informatie: www.haagsontmoeten.nl.