De 75-jarige Freerk en 71-jarige Corry wonen sinds negen jaar in Dronten. Anderhalf jaar geleden kreeg Freek een CVA en stond de wereld van het echtpaar even op zijn kop. Maar dankzij de hulp van familieleden, Mantelkring en Vraagelkaar straalt het echtpaar weer! Vraagelkaar is een beweging en wil iedereen een sprankje geluk laten ervaren. Daarom organiseert zij in samenwerking met de Mantelkring, Landstede en de praktijkschool weer een Vraagelkaarcafé op 6 april.

“Ik vind dat iemand een enorm groot hart heeft als zij zoiets voor een ander wil doen”

mzorgCorry en Roos zijn het perfecte voorbeeld van een geslaagde match via Vraagelkaar. Één keer per week komt Roos, een lief Vraagelkaarlid, voor Corry en haar echtgenoot koken. Ze maakt waar het paar zin in heeft én vriest bakjes in voor in de vriezer. Dat Roos uit West komt, maakt haar niet uit en dat vindt Corry heel bijzonder: “Ik vind dat iemand een enorm groot hart heeft als zij zoiets voor een ander wil doen”. Roos reageerde binnen een week op de vraag van Corry om te koken, nadat Corry bij de Mantelkring onder leiding van Liane Wolfert over Vraagelkaar gehoord had.

“Liane leert ons dingen uit handen te geven. Dat is in het begin heel moeilijk, maar als je het niet doet ga je het nooit doen”, licht Corry toe. Daarom komen haar kinderen, die in Arnhem en Almere wonen ook maandelijks langs om alle taken uit handen te nemen en Corry wat rust te gunnen: “Freek is soms ook erg ziek en dan krijgt hij soms om de acht uur een medicatie, waardoor ik soms om één uur ’s nachts de wekker nog moet zetten”. Met de inzet van Vraagelkaar, familieleden, buren en vrienden kan het echtpaar weer even samen genieten.

“Door de mantelkring ben ik achter Vraagelkaar gekomen, maar anders had ik het al veel eerder gedaan. Veel meer mensen moeten het weten!”

Corry ziet Vraagelkaar als een heel bijzonder extraatje met veel meerwaarde: “Door de mantelkring ben ik achter Vraagelkaar gekomen, maar anders had ik het al veel eerder gedaan. Veel meer mensen moeten het weten!”. Het is dan ook anders dan als andere familieleden vrienden en buren hulp aanbieden, wat Corry ook erg waardeert: “Wat ik zo bijzonder vind aan Vraagelkaar is dat mensen je helpen buiten je eigen kringetje. Het gaat niet alleen er om dat ze het doen, maar ook om het gebaar, dat ze het wíllen doen, voor een ander”. Dankzij lieve leden als Roos kan dit tot structurele duurzame sprankelende verbindingen leiden.