Hoe is het nu met … Joke Alberts?

,,Ik voel Koos nog steeds om me heen’’

Joke Alberts tijdens een optreden van Koos voor Mantelkring in Den Haag (30 mei 2018)

 

Joke Alberts is onze ambassadeur van Mantelkring. Vorig jaar overleed haar man Koos Alberts, de bekende zanger.

Het is alweer een jaar geleden dat Koos is overleden. Hoe gaat het nu met je?
Het gaat goed met mij ik probeer het leven te vieren en probeer alle leuke dingen die ik met Koos altijd deed nu ook nog steeds te doen, alleen of met een van de kinderen of kleinkinderen.

Kun je iets vertellen over hoe je leven nu veranderd is?
Het is een groot gemis, van het hele drukke leven samen met Koos naar een stil en rustig leven voor mij alleen nu. Ik ben tegenwoordig gewoon weekenden thuis en dat was daarvoor nooit het geval, omdat we altijd veel optredens
hadden.

Koos Alberts (mei 2018)

Vorig jaar zag je op tegen de eerste keer Kerst zonder Koos. Hoe kijk je daar nu tegen aan?
Kerst, Oud- en Nieuwjaar, verjaardagen, het blijven moeilijke momenten, maar ik voel Koos nog steeds om me heen en dat is een heel fijn gevoel. Gelukkig ben ik nog gezond en kan mezelf aardig redden, daarom probeer ik van alles te genieten. Niemand weet wat de dag van morgen zal brengen. Ik weet als geen ander dat je leven in een paar minuten totaal anders kan zijn.