Het was een drukke week voor de ambassadeur van Mantelkring, Joke Alberts. Afgelopen dagen was er volop aandacht voor mantelzorgers in het kader van de Dag van de Mantelzorg. Joke was onder meer aanwezig in Dronten en Den Haag om Mantelkring te promoten.

In Dronten was Joke donderdagochtend samen met haar man Koos aanwezig in De Meerpaal. Zij vertelde daar voor een gehoord van zo’n 80 mantelzorgers over haar ervaringen als mantelzorgers voor haar man Koos. Zij verzorgt haar man al 30 jaar. Zoals bekend kreeg zanger Koos Alberts destijds een ernstig auto-ongeluk, waarbij hij een dwarsleasie opliep.

Twee dagen eerder was Joke samen met Liane Wolfert aanwezig in Den Haag. Ook hier werd Mantelkring weer uitstekend vertegenwoordigd. Joke was daarbij ook te gast in de Grote Haagse Zorgt Show. Zij kreeg daarbij uit handen van de landelijk bekende Taante (Jetty Mathurin) een symbolisch lintje uitgereikt. Zij is nu ridder in de Oranje Nassau Wassieknijpie. De boodschap was duidelijk: iedere mantelzorger verdient een lintje!

Joke, bedankt voor al je inzet als ambassadeur voor Mantelkring in de afgelopen dagen!

Hieronder een video van een gesprek met Joke Alberts.