Liane Wolfert is een van de 10 kanshebbers op de Mantelzorg Awards 2016. De genomineerden van de Mantelzorg Awards worden aangedragen door mantelzorgers zelf, zij maken zo zichtbaar wat hen helpt om te zorgen voor een naaste. Liane is aangedragen door dorpsgenoot en mantelzorger Esther Boers. Zij zorgt voor haar man die een herseninfarct heeft doorgemaakt. De vakjury van de Mantelzorg Awards heeft het verhaal van Liane en Esther gewaardeerd met een finaleplek. Mantelkring is inmiddels actief in Dronten, Lelystad en Den Haag.

Herseninfarct
“Mijn man kreeg twee jaar geleden een CVA. Dat heeft voor mijn man, voor mij en onze dochter een grote impact. Na een ziekenhuisopname en revalidatietraject is hij gelukkig gewoon thuis. Fysiek is hij behoorlijk goed hersteld. Hij was een sporter en heeft dat ook nu weer volop opgepakt. Dat kan hij wél. Mentaal is er wel veel veranderd en daardoor komt er veel op mij neer. We zijn nog volop bezig een nieuwe weg in ons leven te vinden.”

Grote steun
Esther: “In het vinden van die nieuwe weg is Liane Wolfert voor mij een grote steun. Ze heeft de Mantelkring opgericht, waar we met meerdere mantelzorgers samenkomen en samen wandelen. We zijn gestart in januari met een groep van 6 mensen, inmiddels zijn we met zo’n 20 mantelzorgers. We wandelen minimaal 1x per week en 1x in de maand is er een thema bijeenkomst. De wandelingen zijn zo fijn. We wandelen met elkaar door het bos en tijdens die wandeling zijn er mooie gesprekken onderling. Ik kan bij de groep echt mezelf zijn, ik vind er waardering voor wat ik doe, er is aandacht voor mijn verhaal. Het voelt elke keer weer als een warm bad, een familie die ik er bij heb gekregen. De anderen snappen je verhaal zonder dat je er te veel over moet zeggen. Zo kan iedereen er voor elkaar zijn. Liane is er elke week bij en heeft geregeld een mooi onderwerp om over te praten, of een mooie spreuk waar we het over kunnen hebben. Zodat het tijdens het wandelen niet alleen over je zorgtaken gaat, juist niet eigenlijk.”

Er kan door het publiek gestemd worden van 22 december tot 10 januari. Daaruit komen drie publieksprijzen en drie juryprijzen. Van de 10 verhalen zijn filmpjes gemaakt. Esther legt daarin kort uit wat Liane voor haar betekent. Dit filmpje kan je bekijken op www.mantelzorgawards.nl.

Uitreiking door de staatssecretaris Martin van Rijn
Staatssecretaris Martin van Rijn van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zal de uitreiking doen van de Mantelzorg Awards op 24 januari 2017 tijdens het congres ‘In voor Mantelzorg’ in Bussum.