BUSSUM/DRONTEN – Liane Wolfert uit Dronten heeft de Mantelzorg Award 2016 gewonnen. Zij kreeg dinsdagmiddag in het ‘t Spant in Bussum de publieksprijs uitgereikt door staatssecretaris Van Rijn.

Staatssecretaris Van Rijn was vol lof over de inspanningen van Liane Wolfert met Mantelkring, een concept voor mantelzorgers dat in diverse plaatsen in Nederland al is opgezet. ,,Deze vrouw weet op een unieke manier mantelzorgers met elkaar te verbinden. De behoefte van mantelzorgers is steeds haar uitgangspunt. Het Nederlandse publiek wist dit bijzonder te waarderen en stemde massaal op deze vorm van mantelzorgondersteuning. Door de oprichting van de Mantelkring geeft ze mantelzorgers ruimte om ook voor elkaar van waarde te zijn. Voor Esther Boers die Liane nomineerde is de wekelijkste ochtend inmiddels onmisbaar geworden.”

Nieuwe taak

Esther kent Liane van de door haar opgezette groep Mantelkring in Dronten. Esther’s man werd twee jaar geleden getroffen door een CVA. Zij moest vervolgens erg wennen aan haar nieuwe taak als mantelzorger. De contacten met Liane en Mantelkring kan ze heel erg waarderen. Esther Boers: ,,In het vinden van die nieuwe weg is Liane voor mij een grote steun. Ze heeft de Mantelkring opgericht waar we met meerdere mantelzorgers samenkomen en samen wandelen. Ik vind het fijn daar ook andere mantelzorgers te ontmoeten, je begrijpt elkaar soms toch net iets gemakkelijker. Hier kunnen we ons verhaal delen en ook ontspannen tijdens het wandelen. Door Liane voel ik me zeer gesteund om alles op koers te blijven doen, om bij mezelf te blijven en om het vol te houden.”

Dankbaar

Liane Wolfert spreekt de wens uit dat Mantelkring in nog meer plaatsen van start kan gaan. Mantelkring is al actief in Dronten, Lelystad en Den Haag. ,,Het is heel dankbaar werk. Het geeft zoveel voldoening om juist iets te doen voor de mensen die dag en nacht klaar moeten staan voor een ander. We hopen in nog meer plaatsen mantelzorgers te kunnen verbinden en dat deze prijs daar verder aan kan bijdragen. We hebben inmiddels ook Joke Alberts, mantelzorger van haar man de zanger Koos Alberts, bereid gevonden om als ambassadeur van ons initiatief op te treden. Zoals zij het zo mooi zegt: we gunnen iedereen Mantelkring”.