Coach Jannie Turksema weet wel hoe ze mensen vrolijk kan maken. Het zonnetje begint weer meer te schijnen, de dagen worden langer en de natuur krijgt meer kleur. En nergens zijn de kleuren zo uitbundig als in een mooi bloemenveld.

Zo moet Jannie ongeveer gedacht hebben. En zo bedacht, zo gedaan. Met haar groep mantelzorgers is Jannie op bezoek geweest bij Hannekes Pluktuin in Biddinghuizen. Een plek om helemaal vrolijk van te worden, zo aan het begin van de lente. Je mag hier zelf je eigen bos bloemen bij elkaar plukken. Lekker buiten bezig zijn en je verliezen in wat nu toch de beste kleurencombinatie bloemen is.

Hannekes Pluktuin heeft ook een warme kas, waar het heerlijk koffiedrinken is met een eigengemaakt punt appeltaart. Dat lieten de Mantelkringers niet aan zich voorbijgaan natuurlijk.

Al tulpen plukkend vierden Mantelkring Dronten het voorjaar. Jannie en haar groep willen later in het seizoen graag nog een keertje terug komen. Dan om veldbloemen te plukken. De zomer moet ten slotte ook gevierd worden!