Een initiatief waar geen einde aan zit, het had veel eerder naar Den Haag mogen komen, vindt Fatos Ipek. Als mantelzorger en projectleider van Mantelkring Den Haag is ze dolgelukkig dat het bestaat. Mantelkring is vijf jaar geleden begonnen door Liane Wolfert. ‘Wethouder Karsten Klein interviewde Liane bij de Haagse Community tegen eenzaamheid en ik zat in het publiek.’

Artikel gepubliceerd op De Nieuwe Praktijk. De Nieuwe Praktijk is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

‘Liane (Bureau LWPC) had het in haar presentatie over de herkenning en erkenning die je binnen Mantelkring vindt. Ik dacht gelijk: ‘had ik dat maar gehad.’ Mijn vriendinnen boden wel een luisterend oor, maar begrepen mij nooit helemaal. Ze hebben niet hetzelfde meegemaakt. Ik besloot na de presentatie van Liane een Haagse Mantelkring op te willen richten. Een symbolische negen maanden later kregen we groen licht van de gemeente.’

Er is in de stad veel aanbod voor mantelzorgers, maar allemaal verspreid en toegespitst op verschillende fases waarin een mantelzorger zit. ‘Ik zag door het bos de bomen niet en wilde praktische ondersteuning en ontspanning. Het sterke aan Mantelkring vind ik dat we het hele jaar door iets bieden, het houdt niet op, we bieden ontspanning, ontmoeting en informatie. Ook werken we nauw samen met partners (waaronder ouderenadviseurs en de servicepunten) in de stad.’

Lees het hele artikel hier.