DRONTEN – Mantelkring is er voor mantelzorgers in de gemeente Dronten. Afgelopen maanden moesten de contacten veelal online en telefonisch plaatsvinden. ‘Maar we willen nu de lente vieren en het feit dat we elkaar eindelijk weer meer fysiek kunnen ontmoeten. We gaan de mantelzorgers extra in het zonnetje zetten en nodigen hen van harte uit om te komen genieten van een ‘bakkie met een gebakkie’ bij onze kleurrijke foodtruck ‘Bakkie Aandacht’. Dat zegt Marjon Kuik, coach en mantelzorgconsulent van Mantelkring.

Het Bakkie Aandacht is op 19 en 26 mei te vinden op de markt in Dronten en op 5 juni in het centrum, later in de maand doet het Bakkie Aandacht ook Swifterbant en Biddinghuizen aan. Mantelzorgers kunnen langskomen voor koffie met een gebakje, elkaar ontmoeten en zich laten informeren over de activiteiten van Mantelkring, dat groepen heeft in zowel Dronten, Biddinghuizen als Swifterbant.

Naast wekelijkse wandelingen in de drie dorpskernen biedt Mantelkring ook themabijeenkomsten, weekenduitjes en Creatieve Salons. Marjon Kuik: ‘Ons programma is laagdrempelig en vrijblijvend. Deelname is volledig gratis. Het is voor mantelzorgers belangrijk om bondgenoten te ontmoeten, hun verhaal te delen, maar vooral ook zelf te ontspannen en even niet te hoeven zorgen.’

Meer informatie: www.mantelkring.nl of 088-7878988.