Jeannet zet zich als vrijwilliger in voor het Aandachtcentrum. De telefonische gesprekken met de mensen die alleen en geisoleerd zijn geven haar veel voldoening.

‘Wat een ‘simpel’ telefoontje en luisterend oor kan doen in deze moeilijke tijd! Dat ondervind ik nu zelf door mijn vrije tijd te besteden aan het bellen voor het Aandachtcentrum van OpenJeHart en Mantelkring. Vaak mensen die dringend behoefte hebben aan een luisterend oor, zeker nu. Bijvoorbeeld vanmiddag, een mevrouw van 84 jaar uit Loosduinen in Den Haag en ik schrik ervan als zij me vertelt dat de eenzaamheid zo verschrikkelijk is. Er is eigenlijk niemand is die nog bij haar op bezoek komt en ze geen man en kinderen heeft.’

”Ik vind het zo fijn dat u mij belt en te voelen dat er altijd iemand op de achtergrond is en je een steuntje in de rug kan geven”

,Wat er gebeurt tijdens het gesprek maakt me blij, ze fleurt op en begint verhalen te vertellen over “vroeger”. Uiteindelijk is het doel bereikt, mevrouw is niet meer zo treurig en ik vertel haar dat ik volgende week terug bel om te vragen hoe het dan met haar gaat Ze zegt: ik vind het zo fijn dat u mij belt en te voelen dat er altijd iemand op de achtergrond is en je een steuntje in de rug kan geven, dat maakt me dankbaar en minder angstig. Hoe kun je nu in deze onrustige wereld je tijd beter besteden ……. denk ik dan na afloop van het telefoontje en voel zelf dan ook dankbaarheid..’