In samenwerking met Mantelkring en OpenJeHart bezorgd voetbalvereniging Reaal Dronten mantelzorgers en ouderen een onvergetelijke middag: een VIP behandeling langs de lijn bij de thuiswedstrijd van Reaal 1 tegen SV Zalk.

In de afgelopen maanden kwamen de voetbalvereniging en de twee maatschappelijke projecten van Bureau LWPC uit Swifterbant met elkaar in contact, vanuit de wens om de doelgroep ouderen en mantelzorgers op laagdrempelige wijze een leuke activiteit te bieden. De naam “Potje Aandacht” is een mix van het “Bakkie Aandacht” (beschilderde foodtruck van Mantelkring) en het kijken van een potje voetbal.
Voorzitter Suze Teunissen van Reaal Dronten vindt het een logische keuze. “Als voetbalvereniging vervullen wij ook een sociaal-maatschappelijke rol, in de wijk en voor onze bezoekers, leden en vrijwilligers. We hebben ons voorgenomen deze rol beter te benutten, ten behoeve van mensen die daar iets positiefs aan kunnen beleven, zoals de deelnemers van Mantelkring en OpenJeHart. Voor ons een kleine moeite, voor hen een mooie aanvulling op de activiteiten en groot plezier voor de deelnemers.”

VIP behandeling
De deelnemers van Mantelkring en OpenJeHart worden uitgenodigd om gezellig een potje voetbal te komen kijken, met daarbij wat extra aandacht in de vorm van een VIP behandeling. Mooie plekken langs de lijn, een hapje en een drankje en een gezellig praatje met de aanwezige leden, vrijwilligers en bestuursleden. Natuurlijk staat ook het “Bakkie Aandacht” op het sportpark.
Liane Wolfert van Bureau LWPC is blij met deze bundeling van krachten: “Met de activiteiten die we al organiseren willen we mensen letterlijk en figuurlijk in beweging brengen, zodat ze ook nieuwe contacten op kunnen doen. De mantelzorgers kunnen samen met hun zorgvrager een leuke middag beleven. Laagdrempeligheid is daarbij heel belangrijk en Reaal geeft daarbij ook nog eens wat extra’s voor onze deelnemers: aandacht. We zijn blij met deze samenwerking, waarvan we hebben bedacht dat dit een regelmatig terugkerende activiteit kan zijn.”

Op 26 maart speelt Reaal 1 tegen SV Zalk. Een half uur voor aanvang van de wedstrijd zal Liane Wolfert, oprichtster van OpenJeHart en Mantelkring, de Kick-off verzorgen.