Ben jij als mantelzorger ook toe aan een beetje extra aandacht? Of heb je vragen over hoe je je zorgtaken nog beter kunt gaan invullen? Kom dan gerust langs bij ‘Bakkie Aandacht’ die het hele jaar door in Den Haag te vinden is. Op dinsdag 18 april is deze vrolijk rijdende huiskamer voor het eerst te vinden aan het Regentesseplein in Segbroek.

‘Bakkie Aandacht in de Wijk’ is een initiatief van OpenJeHart, Mantelkring en Haags Ontmoeten. Deze organisaties richten zich al enkele jaren op het ondersteunen van mantelzorgers en het verbinden van senioren. OpenJeHart en Mantelkring hebben daarbij een apart activiteitenprogramma in elk stadsdeel, Haags Ontmoeten heeft in de hele stad fysieke ontmoetingsplekken. Gezamenlijk trekken zij nu met ‘Bakkie Aandacht’ de wijken in om de mensen op te zoeken.

Pittige opgave
,,Wanneer je moet zorgen voor een ander dan kan dat een pittige opgave zijn’’, zegt Liane Wolfert, oprichtster van OpenJeHart en Mantelkring. ,,Het kan je ineens overkomen, en waar moet je dan terecht met je vragen of om extra hulp in te schakelen. Ook voor senioren waar dit nog niet voor geldt kan het goed zijn om alvast over de toekomst na te denken. Daarover gaan we in gesprek. We nodigen ze uit in onze bus maar gaan ook daadwerkelijk de wijken in om aan te bellen. We bieden daarbij aan om ze regelmatig eens te bellen voor een luisterend oor via ons Aandachtcentrum. Daar is erg veel behoefte aan bij mensen die door hun zorgtaken steeds minder de deur uit komen.’’
Ellen Pals van Haags Ontmoeten vult aan: ,,We geven niet alleen informatie over onze eigen organisaties, maar denken ook mee over andere oplossingen voor mantelzorgers die vastlopen of overbelast raken. Ook halen we bij hen informatie op over wat ze nodig hebben. Hier kunnen we dan verder weer mee aan de slag.’’

Start in Segbroek
Op 18 april is Bakkie Aandacht van 10.00 uur tot 15.00 uur te vinden op het Regentesseplein bij wijkcentrum Regenvalk. Daarna trekt de bus de weken erna verder door Segbroek en Escamp. Kijk voor alle locaties op www.mantelkring.nl/bakkieaandacht/.

Bakkie Aandacht ook in jouw buurt? Neem contact op via 088-7878988.