Inwoners van Den Haag kunnen sinds kort in alle stadsdelen aansluiting vinden bij de projecten OpenJeHart en Mantelkring, bedoeld voor mantelzorgers en mensen die behoefte hebben aan een groter sociaal netwerk. Afgelopen woensdag werd deze stedelijke uitrol luister bijgezet in het Zuiderstrandtheater met een high tea inclusief een concert van Koos Alberts.

,,Hoe fijn zou het zijn wanneer er dicht bij huis, in jouw stadsdeel, een plek is waar je andere mensen kunt ontmoeten’’. Met deze woorden opende Liane Wolfert, oprichtster van OpenJehart/Mantelkring de feestelijke middag. ,,Stel je voor dat er een plek is waar je nieuwe vriendschappen kunt opdoen of als mantelzorger in jouw stadsdeel terecht kunt met jouw verhaal en waar het nu eens om jou draait. Welnu, die plek is er in Den Haag.’’

Onder de ruim 150 aanwezigen in het Zuiderstrandtheater veel bestaande leden maar ook nieuwe geïnteresseerden in de projecten OpenJeHart en Mantelkring, waaronder ook vele mantelzorgers. Deze mensen waren afkomstig uit alle stadsdelen, waar de projecten inmiddels draaien. Basis is een uitgebreid activiteitenprogramma waar de leden aan kunnen deelnemen, waaronder de wekelijkse wandelingen, creatieve salons, weekenduitjes of speciale thema-avonden. Het programma wordt gratis door de gemeente Den Haag aangeboden. Wim Karreman onderstreepte namens de gemeente Den Haag het belang van de projecten voor mantelzorgondersteuning en eenzaamheidsbestrijding, die ook voor de komende jaren prominent op de agenda staan. ,,Binnen een jaar zijn er heel veel mooie contacten ontstaan onder de mensen. Mantelkring en OpenJeHart zijn volwaardige projecten geworden waarbij we erg blij zijn dat we nu een stedelijke uitrol gerealiseerd hebben.’’

De aanwezigen konden vervolgens genieten van een high tea, die werd afgesloten met een optreden van Koos Alberts, zoals altijd vergezeld van zijn vrouw Joke, die als landelijk ambassadeur van Mantelkring optreedt. Het echtpaar stak met hun aanwezigheid, muziek en lieven woorden zichtbaar vele mensen in het theater een hart onder de riem.

Wil je meer weten? Neem dan contact op via e-mail (info@mantelkring.nl), telefonisch (088-7878988) of via het formulier op deze website.