Tijdens het allereerste Vraagelkaarcafé op 6 april in Dronten en de kick-off van Mantelkring zat de Meerpaal vol enthousiaste buurtbewoners, ouderen en geïnteresseerden. De inschrijvingen moesten gesloten worden, omdat er meer dan 230 aanmeldingen waren: De organisatie kon haar geluk niet op: direct werden inspirerende verbindingen gemaakt. Daarnaast kon men zich laten verwennen in één van de cafés en genieten van een heerlijke lunch.

Na de kick-off met wethouder Peter van Bergen voor Mantelkring, een initiatief van Liane Wolfert voor mantelzorgers, vond de inspiratieworkshop plaats. Met behulp van een speciaal ontwikkeld kaartspel werden direct interactieve verbindingen gemaakt. Daardoor gaan enthousiaste Drontenaren nu samen wandelen, muziek maken én haken! Ook al lijkt het op het eerste gezicht dat twee dames in het Praat- en spelcafé al jaren kennen; niets is minder waar! De dames hebben elkaar zojuist ontmoet en gaan binnenkort samen koffiedrinken. Een perfect voorbeeld van hoe Vraagelkaar mensen kan verbinden.

Een ander inspirerende voorbeeld uit het café is René; die spontaan aanbiedt iemands lekkende kraan te repareren. Later stuurde hij het Vraagelkaar team een bedankmail voor een ‘onvergetelijke ochtend met een verhelderend ontspannen en gezellige sfeer met een goed behulpzaam en vriendelijk ontvangst’. Vraagelkaar is een beweging die zorgt dat we weer iets voor elkaar kunnen betekenen, zonder verplichtingen.

Lees een volledig verslag op de website van Vraagelkaar.