Op zondag 28 oktober was het dan zover, onze zondagsactiviteit naar Batavialand te Lelystad.
In Batavialand ga je op reis door 7.000 jaar Nederlandse geschiedenis, met water als vijand. Op de werf beleef je een 17de -eeuws avontuur over oude schepen en ambachten. Zie je hoe schepen op authentieke wijze worden gemaakt en ga je aan boord van de reconstructie van het VOC-schip de Batavia.

Om 13.00 werden we, een groep enthousiaste leden, al opgewacht door een gids van de Bataviawerf. We zijn gestart met het bekijken van een film over de historie van VOC-schip de Batavia. Vervolgens zijn we aan de rondleiding begonnen, naar de houtsnijderrij, beeldhouwerij, kaarsenmakerij en de zeilmakerij. Wat boeiend is dit allemaal.

Via een kleine wandeling gingen we naar het VOC-schip de Batavia, die van verre al schitterde in de zon.
De gids vertelde op de verschillende plaatsen in de Batavia waar het voor gebruikt werd en hoe er in die tijd op de Batavia gewerkt en geleefd werd. Zo boeiend te horen hoe het leven en werken op de Batavia is die tijd is geweest.
Op de terugweg naar de werf, hebben we de smederij nog aangedaan waar twee kinderen bezig waren met de smid om van ijzer een hart te maken.

Al met al hebben wij een fantastische middag gehad, historie opgesnoven en veel dank aan onze gids, hij maakte zeker het verschil, wat boeiend kon hij vertellen. Aansluitend hebben wij samen koffie gedronken met iets lekker erbij.