Op 14, 15 en 16 juli is het weer zover, dan staat de derde editie van de Zomer-3-Daagse van Mantelkring en OpenJeHart op het programma. Het driedaagse evenement bestaat uit tal van gratis toegankelijke activiteiten en is een uitstekende gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten. OpenJeHart en Mantelkring organiseren het hele jaar door in de gemeente Dronten tal van leuke, ontspannen en leerzame activiteiten.

Het is inmiddels traditie dat in de maand juli een knallend feest de zomer inluidt. ,,Juist in deze periode willen we iets extra’s doen voor de mensen. Veel ligt er stil, mensen zijn op vakantie. Juist dan hebben mensen behoefte aan gezelligheid, samen zijn en genieten van de zomerse dagen’’, zegt Liane Wolfert.

Mantelzorgers
Speciale aandacht gaat er met Mantelring uit naar mantelzorgers. ,,Zorg je voor een ander, dan ben je nog eens extra welkom. Mantelzorgers kunnen vaak niet weg, terwijl ze hard toe zijn aan een beetje ontspanning. Als mantelzorger mag je jezelf dit cadeau geven. En, neem je zorgvrager gerust mee!’’
Op het programma van de Zomer-3-Daagse staan onder meer: diverse creatieve workshops (schilderen, mozaïeken, strovlechten), lekker bewegen (dagelijkse wandeling, djembé workshop, yoga en zumba). Ook is er een mantelzorgmakelaar en een specialist eenzaamheid aanwezig die een informatieve workshop.
Het programma op de donderdag (14 juli) en de vrijdag (15 juli) vindt plaats bij Leisure World aan Het Spaarne 71. De grande finale is op zaterdagmiddag in De Meerpaal. Dan staat een High Tea op het programma met een spectaculair optreden van een goochelaar.

Kijk voor het volledige programma op www.mantelkring.nl. Deelname is gratis, maar opgave vooraf voor elke activiteit is verplicht. Dit kan via 088-7878988 of events@lwpc.nl.