Op 13, 14 en 15 juli is het weer zo ver, de jaarlijkse Zomer-3-daagse van OpenJeHart en Mantelkring. Dat betekent drie dagen lang feest in Nirwana en De Meerpaal, met leuke workshops, creatieve activiteiten en ontspanningsmomenten. Knallende afsluiter op de zaterdag is een High Tea met spetterend optreden van het Gouwe Ouwen op Volle Toeren Orkest. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk, maar opgave vooraf is wel verplicht.

Het driedaagse evenement is een uitstekende gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten. OpenJeHart en Mantelkring organiseren het hele jaar door tal van leuke, ontspannen en leerzame activiteiten in de gemeente Dronten.
Speciale aandacht gaat er met Mantelkring uit naar mantelzorgers. ‘Zorg je voor een ander, dan ben je nog eens extra welkom. Mantelzorgers kunnen vaak niet weg, terwijl ze hard toe zijn aan een beetje ontspanning. Als mantelzorger mag je jezelf dit cadeau geven’, zegt Lisa Garos van Mantelkring.
Het is inmiddels traditie dat in de maand juli een knallend feest de zomer inluidt. ‘Juist in deze periode willen we iets extra’s doen voor de mensen. Veel ligt er stil, mensen zijn op vakantie. Juist dan hebben mensen behoefte aan gezelligheid, samenzijn en genieten van de zomerse dagen.’
Op het programma van de Zomer-3-daagse staan onder meer creatieve workshops (intuïtief tekenen, hout graveren, zomers schilderen), beweegactiviteiten (dagelijkse wandeling, Bachata dansen, Tai Chi) en informatieve workshops (Gezond eten, hoe doe ik dat nu eigenlijk?). Het programma op donderdag 13 en vrijdag 14 juli vindt plaats bij Nirwana aan de Educalaan. De grote finale is op zaterdagmiddag 15 juli in De Meerpaal.
Het volledige programma is online te vinden op www.mantelkring.nl/dronten. Deelname is gratis, maar opgave vooraf voor elke activiteit is verplicht. Dit kan via 088-7878988 en events@lwpc.nl.