Het zit er weer op: de derde editie van de Zomer-3-Daagse in Dronten. Met op elke dag ruim 100 deelnemers aan het gevarieerde programma kon het organiserende Mantelkring terugkijken op een zeer geslaagd evenement voor mantelzorgers en senioren. Wethouder Peter Duvekot kon het op de slotmiddag in De Meerpaal niet treffender samenvatten. ,,Schitterend om lachende mensen te zien, jullie hebben veel kunnen doen”.

Het slotevent werd afgesloten met een heerlijke High Tea afgewisseld met muziek en een googelact. De activiteiten op de eerste dagen vonden plaats op het terrein van Leisure World van Ernst Grootoonk. Hier was volop gelegenheid om (gratis) deel te nemen aan diverse workshops zoals mozaieken, djembe trommelen, yoga, maar ook onderwerpen als ‘Waarom je de 1 wel begrijpt, en de ander niet’ en ‘Creatief Leven’, waarbij je handvatten krijgt aangereikt hoe je beter kunt omgaan met eenzaamheidsgevoelens. Ook was er een mantelzorgmakelaar aanwezig waar de mantelzorgers terecht konden voor persoonlijk advies.

Vrijwilligers
Liane Wolfert van Mantelkring legde in een slotwoord nog maar eens het belang uit van ontspanning, herkenning en erkenning van de vele mantelzorgers die ook de gemeente Dronten kent. ,,Dit alles is geboren vanuit de gedachte dat je er niet voor kiest om mantelzorger te zijn, het overkomt je. Je wilt misschien wel eens op vakantie, maar dat is niet voor iedereen mogelijk. Op deze manier kunnen ze toch met elkaar een aantal dagen plezier hebben. En het is mogelijk om andere mensen te ontmoeten. Het is het ervaren van ontspanning en gezelligheid”, aldus Liane Wolfert, die een speciaal woord van dank had voor alle betrokken vrijwilligers. ,,Zonder de hulp van al deze vrijwilligers is deze Zomer-3-Daagse niet te organiseren. Allemaal hartelijk dank, vooral de vrijwilligers van een ander project, de WachtVerzachter, voor het volledig verzorgen van de High Tea voor meer dan 100 personen”.

Bekijk hier een uitgebreide foto-impressie van de Zomer-3-Daagse in Dronten.